De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Prachtige gevels

plastica gevelbekleding

Wanneer je een gebouw ontwerpt is het niet alleen de bedoeling om een gevel te gebruiken die mooi is, hoe langer een materiaal meegaat hoe duurzamer deze is. Met duurzame gevelbekleding ben je er niet alleen zeker van dat het lang meegaat, maar ook van het gebruik van de beste materialen. Omdat de gevelbekleding aan de hoogste eisen en normen voldoet, weet je zeker dat je de beste beplating voor je gevel hebt. Bij plastica.nl vind je de mooiste en beste beplating voor je gevel.

Verschillende producten

Duurzame gevelbekleding kan bestaan uit verschillende materialen, bij plastica.nl kun je ook kiezen uit een aantal materialen. Het voordeel is wel dat je daardoor ook een ruime keuze hebt in kleuren en structuren, zo zijn er kunstof platen voor je gevel die eruit zien alsof het houten panelen zijn. Wanneer je optimaal wilt genieten van de plaatmaterialen, dan is het bevestigen ervan een belangrijk onderdeel. Zorg er altijd voor dat alle materialen goed kunnen ventileren. 

duurzame gevelbekleding

Verschillende weersomstandigheden

Plaatmateriaal voor de gevel krijgt met verschillende weersomstandigheden te maken, regen, wind, vorst, sneeuw en nog meer, het vocht moet goed kunnen worden afgevoerd. Niet voor niets worden alle plaatmaterialen bevestigd met een ventilatieruimte van minimaal 20 mm, op geen plaats mag dit minder zijn of verbroken worden. Op deze manier zorg je ervoor dat je duurzame gevelbekleding hebt die jaren meegaat, begroeiing van bijvoorbeeld struiken of bomen mag de ventilatie niet onderbreken. Er is berekend dat er 20 tot 30 cm vrij moet worden gehouden vanaf de grond tot het plaatmateriaal.