De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Riool laten ontstoppen in Amersfoort

Riool laten ontstoppen in Amersfoort

removal of a blockage of the toilet sewer, by a man from a cleaning company

Een verstopt riool is één van de meest vervelende problemen die je thuis kunt hebben. Toch is het helaas best een veelvoorkomend probleem, vooral als je een ouder huis hebt en de riolering al wat slechter is. Een verstopte afvoer kan leiden tot een vieze geur en tot wateroverlast in je keuken, badkamer of kelder. In deze blogpost gaan we in op het ontstoppen van jouw riool in Amersfoort en geven we je goede tips om rioolproblemen in de toekomst te voorkomen.

Riool verstopping kun je beter voorkomen

Vaak is een verstopt riool niet te voorkomen, vooral als het gaat om een verouderd rioolstelsel. Echter zijn er wel enkele tips die je zelf kunt toepassen om de kans op een verstopt riool te verkleinen. Giet bijvoorbeeld nooit vet of olie in de gootsteen en spoel geen vaste stoffen door het toilet. En gooi zo nu en dan een emmer warm water met soda door de afvoer om verstoppingen te voorkomen.

Riool verstopt? Bel de rioolservice

Een riool ontstoppen in Amersfoort kun je vaak niet zelf. En dat hoeft gelukkig ook niet. Het zelf ontstoppen van een riool kan namelijk gevaarlijk zijn en kan zelfs leiden tot verdere schade aan het rioolstelsel. Schakel daarom altijd een professional in om het riool te laten ontstoppen. In Amersfoort zijn er diverse rioolservices die je snel en effectief kunnen helpen. Een professionele rioolservice zal altijd eerst een zogenoemde camera-inspectie uitvoeren. Zo kunnen ze precies zien waar het probleem zich bevindt en hoe groot deze is. Vervolgens zullen ze de verstopping oplossen. Hiervoor wordt vaak een hogedrukspuit, ontstoppingsveer of chemisch middel gebruikt. Een verstopt riool brengt helaas vaak ook flinke kosten met zich mee. Vooral als het riool zich op jouw eigen grond bevindt. Want in dat geval draai jij zelf op voor de reparatie- en schoonmaakkosten.

Zelf riool ontstoppen Amersfoort? Bel liever de rioolservice

Een verstopt riool is een vervelend en soms ook kostbaar probleem. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen en op te lossen. Volg de tips die we hebben gegeven om de kans op een verstopt riool te verkleinen. En mocht je toch te maken krijgen met een verstopping, schakel dan altijd een professionele rioolservice in om het riool te laten ontstoppen. Zo kun je snel weer genieten van een optimaal werkend riool en voorkom je verdere schade en kosten. Op zoek naar meer woontips? Kijk hier voor onze andere woonblogs