De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Snel huis verkopen? Dat doe je zo!

Decorette Heemskerk

Snel huis verkopen? Dat is iets wat iedereen wil, zeker als je elders jouw droomhuis gevonden hebt. Snel huis verkopen is vooral zaken doen met een goede verkoopmakelaar. Natuurlijk zou iedereen in staat kunnen zijn om zelf een huis te verkopen. Het is echter veel verstandiger om dit uit handen te geven aan een professional. Dan is de kans aanzienlijk groter dat je snel zaken kunt doen en de woning tegen een aantrekkelijke prijs verkoopt. Snel huis verkopen betekent dus het zo snel mogelijk inschakelen van de voor jou beste verkoopmakelaar.

Het goed onder de aandacht brengen van jouw woning is zeer belangrijk

Snel huis verkopen valt of staat in eerste instantie met het onder de aandacht brengen van jouw woning. Je kunt het laten bij het plaatsen van een bord in de tuin met ‘te koop’. De kans dat iemand die precies op zoek is naar jouw huis en toevallig bij jou voor de deur langs rijdt is echter zeer klein. Dat is zoiets als zoeken naar de speld in de hooiberg. Het is dus zaak om jouw woning zo breed mogelijk onder de aandacht te krijgen. En dat is nou precies wat een goede makelaar voor jou kan doen.

Snel huis verkopen: laat het aan de makelaar over

Snel huis verkopen is het maken van een perfecte presentatie, iets wat je prima aan de makelaar over kunt laten. Natuurlijk moet het huis op de beste wijze beschreven worden, ook de visuele presentatie is tegenwoordig enorm belangrijk. De beste makelaars werken met de beste fotografen en ze werken tegenwoordig vaak ook met video’s. Een presentatie van een woning ziet er als je een makelaar inschakelt gewoon gelikt uit. Mensen raken zo veel sneller geïnteresseerd in jouw huis en dat is natuurlijk ook precies de bedoeling.

Zorg dat het huis opgeruimd is en pak kleine gebreken meteen aan

Snel huis verkopen? Zorg dan in elk geval dat alles netjes is, zowel in als rond de woning. Pak kleine gebreken aan, zoals bijvoorbeeld een lekkende kraan. Zorg ervoor dat de tuin netjes is en dat het schoon en opgeruimd in jouw woning is. Haal persoonlijke spullen weg en zorg dat het lekker ruikt in de woning. Haal de kattenbak dus weg en is er sprake van een bezichtiging, zorg dan bovendien dat de kinderen en de huisdieren even elders ondergebracht worden. Het is bewezen dat hoe meer rust er in een woning is, hoe groter de kans wordt om een huis te verkopen. 

Kwestie van goed onderhandelen

Snel huis verkopen is ook goed onderhandelen. En precies dat is wat een goede makelaar tot in de perfecte beheerst. Bovendien ben je zelf vaak te emotionele betrokken en heb je te weinig kennis van de woningmarkt en de prijzen die je voor een woning kunt vragen. De goede makelaar zal zorgen dat je altijd een eerlijke en marktconforme prijs voor de woning krijgt. Zoveel is zeker! Het is dus in alle gevallen verstandig om altijd een makelaar in te schakelen als je zo snel mogelijk van jouw woning af wilt, zonder dat je het huis uiteraard voor veel te weinig geld van de hand doet.