De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Tips en trucs om een goedkope keukens te kopen 

Ga je een nieuwe keuken kopen, omdat je keuken aan vervanging toe is of omdat die uit elkaar valt? Trek dan de portemonnee maar open, want een nieuwe keuken is niet goedkoop. Tenzij je het slim aanpakt en zorgvuldig gaat shoppen. Dan kun je flink wat geld op de investering besparen en geniet jij straks van goedkope keukens, terwijl je dat er helemaal niet aan ziet. In onze blog geven we handige tips en trucs over hoe je kunt besparen. 

Goedkope keukens met kasten van MDF 

Goedkope keukens bevatten vaak ook duurdere materialen. Een keuken heeft doorgaans veel bergingsruimte in de vorm van keukenkastjes en als je voor massieve keukenkastjes kiest, ben je sowieso al een stuk duurder uit. Terwijl het helemaal niet nodig is! Je kunt ook kiezen voor keukenkastjes van MDF. Dit is veel goedkoper hout dat ook een hoop voordelen met zich meebrengt.  

Nu is MDF niet mooi, maar het skelet van het kastje kan prima van dit materiaal worden gemaakt, terwijl de panelen wel van het materiaal naar keuze zijn gemaakt. Dit scheelt al behoorlijk in de kosten. 

Stel jezelf de vraag: Heb ik het nodig? 

Als je voor een nieuwe keuken gaat shoppen, is het slim om een lijstje te maken. Een lijstje met zaken die je echt nodig hebt, die je graag wilt hebben en met zaken die leuk zijn om te hebben. Door jezelf kritische vragen te stellen over welke producten en materialen je nodig hebt, kun je makkelijker schrappen en dus ook flink besparen. Met als resultaat goedkope keukens die wel aan al je wensen en eisen voldoen. 

Denk bijvoorbeeld dan aan zaken, zoals die dure Quooker-kraan, een ingebouwde oven met grillfunctie en een inductie kookplaat. Zijn dit nu echt de zaken die je nodig hebt, graag wilt hebben of zijn het dingen die leuk zijn om te hebben? 

Onderhandelen voor de goedkoopste keukens 

Onderhandelen is een vak apart, maar meer een sport. Het is toch geweldig als je lekker kunt babbelen en met je woorden en charmes wat geld kunt besparen? Veel mensen doen het niet, terwijl het geld voor het oprapen ligt. Door goed te onderhandelen loop je uiteindelijk met een opdracht voor goedkope keukens naar buiten.  

Trap ook niet in bekende verkooptrucs, zoals speciale lijm, wat uit exotische oorden geïmporteerd wordt of dat een offerte slechts geldig is tot aan de voordeur. De verkoper probeert de deal zo snel mogelijk te sluiten, maar door het spel slimmer te spelen trap je er niet alleen in, maar kun je ook flink wat geld besparen. 

Losse onderdelen van goedkope keukens bestellen 

De laatste tip die we voor je hebben is om je keuken samen te stellen en de onderdelen los te bestellen. Vergelijk de aanbieders en koop de benodigde onderdelen bij online webshops die het goedkoopst zijn. De nadelen zijn dat de keuken gefaseerd geleverd wordt, bepaalde onderdelen langer onderweg zijn dan andere en dat je zelf de keuken moet plaatsen. Maar het grote voordeel is dus goedkope keukens die kwalitatief erg goed zijn en waar je jarenlang plezier van hebt. 

Bestel ook jouw nieuwe keuken bij Keukenmall