De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Van ledikant naar een peuterbed

Een ledikant is veilig wanneer je kindje nog klein is. Er komt echter een tijd dat je kindje uit een ledikant groeit. Het hangt niet alleen af van de leeftijd van je kindje. In veel gevallen is een ledikant geschikt tot je kindje ongeveer 2,5 jaar is. Dat is echter niet altijd het geval. Soms ontwikkelt het kindje zich sneller en zal er moeten worden overgegaan tot de aanschaf van een peuterbed. Een peuterbed is nodig wanneer hij of zij zich opgesloten voelt in het ledikant of onrustig slaapt. De peuter kan zelfs uit het ledikantje klimmen. Dan weet je zeker dat je het tijd wordt voor een ander bed.

Het peuterbed

Een peuterbed is speciaal voor peuters gemaakt. Een peuterbed kan voorzien zijn van en hoge zijkant of een valhekje. Wanneer hij gewend is aan zo’n peuterbed kan hij ook gemakkelijker overstappen naar een éénpersoonsbed. Het nadeel van een éénpersoonsbed is dat het de ruimte op de slaapkamer kleiner maakt om te spelen. Wanneer je kleine zich graag geborgen voelt wanneer het gaat slapen, is een peuterbed geschikt.

Een éénpersoonsbed

Een éénpersoonsbed kan worden gebruikt voor een peuter die aan een groter bed toe is. Omdat het niet speciaal voor kinderen is gemaakt, heeft het geen hoge zijkant. Het gaat echter wel veel langer mee dan een peuterbed. Je kunt ook een meegroeibed gebruiken voor een peuter. Zo’n bed kun je aan de achterzijde uitschuiven. Je kunt er een volwaardig eenpersoonsbed van maken. Denk dus vooraf goed na wat je wilt doen voor het bed op de kinderkamer van je peuter.