De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Verbouwen of verhuizen

Tegenwoordig zijn de huizenprijzen abnormaal hoog en dan is de rentestand ook nog eens heel laag. In het huis waar je nu woont is eigenlijk wel toe aan een opknapbeurt maar in je achterhoofd zit ook verhuizen. Wil je een ander huis waar niet veel aan gedaan hoeft te worden, ga je voor zelf bouwen of misschien toch maar je huis opknappen. Wanneer je veel moet aanpassen aan je huidige woning kan dit flink in de kosten lopen. Maak van te voren de juiste afweging en denk er goed over na wat je precies wilt. Wanneer je er voor kiest om te gaan verhuizen check dan ook je woonverzekering. Hierop kan je veel geld besparen. Veel mensen vergeten het om deze om de paar jaar na te laten kijken. Dit kan je zelf ook doen bij overstappen.nl

Welke verzekeringen zijn verplicht

Bij zowel bij een bestaand huis als een nieuwbouwhuis zijn een aantal verzekeringen verplicht en noodzakelijk. De basiszorgverzekering is in Nederland verplicht om te hebben net als een WA autoverzekering en een woonverzekering . Alle mensen in Nederland zijn verplicht om een basisverzekering te hebben. Behalve als je militair bent of iemand met gemoedsbezwaren.  Als autobezitter heb je een WA verzekering nodig. Dit dekt de schade  aan een ander voertuig of persoon. Als je een huis koopt en een hypotheek afsluit is een opstalverzekering verplicht. 

Niet verplicht wel aan te bevelen

Een inboedelverzekering is niet verplicht maar wel verstandig om deze af te sluiten. Dit dekt namelijk de schade aan losse spullen in je huis. Bijvoorbeeld wanneer je door brand of diefstal schade aan je meubels oploopt. De premie die je voor deze verzekering afsluit is relatief laag en vaak zijn de spullen in je huis veel waard Naast een inboedelverzekering zijn een opstalverzekering en een overlijdensrisicoverzekering aanbevolen verzekeringen om af te sluiten. Als je dan toch bezig bent met je verzekeringen na te lopen kijk dan of je een aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering hebt. Deze zijn namelijk zeer nuttig om af te sluiten. Als je kiest voor verhuizing is het raadzaam om je verzekeraar op de hoogte te brengen. Vaak is een adres wijziging al genoeg. Aangezien we in een digitale wereld leven kan je dit tegenwoordig ook online doorgeven. Een aangepaste inboedelverzekering kan misschien beter bij je nieuwe situatie passen. De verzekeraar beoordeeld dan of de premie omlaag of misschien wel omhoog moet. Dit heeft te maken met de grote van je woning en of je op het platteland woont of in een stad.