De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Verhuisbedrijf inschakelen? Of toch zelf alles regelen?

Verhuizen wordt door veel mensen gezien als een hectisch en zwaar moment, eentje die ook veel vragen met zich meebrengt. Hoe verhuis je efficiënt? Hoe ga je het allemaal regelen en aanpakken? Een beslissing die je moet maken kan veel invloed hebben op het gemak, namelijk of je een verhuisbedrijf gaat inschakelen, zoals bijvoorbeeld Studentverhuisservice, of hulp vraagt van vrienden, familie en kennissen?

Voordelen van een verhuisbedrijf

Het grootste voordeel van het inschakelen van een verhuisbedrijf is ook de meest vanzelfsprekende: je hoeft namelijk niets te doen. Op de dag van de verhuizing kan je de verhuizers de twee huissleutels geven en zelf een dagje weggaan of zelfs op vakantie, als je dat zou willen, aangezien de verhuizers al het werk voor je doen. Zo wordt de verhuizing voor je uitgevoerd en zit je zelf niet met de moeite en stress.

Als je ervoor kiest om een verhuisbedrijf in te schakelen, dan schakel je professioneel opgeleide vakmensen in die helemaal weten wat ze doen en hoe ze het efficiënt moeten aanpakken. Ze hebben vaak veel ervaring met verhuizen en weten hoe ze de verhuizing kunnen uitvoeren zonder schade toe te brengen aan je meubels, spullen en huis. Daarnaast beschikken verhuisbedrijven over professionele middelen, zoals transportkarren, degelijke verhuisdozen en vrachtwagens.

Voordelen van zelf verhuizen

De verhuizing zelf uitvoeren zal je met name veel geld besparen. Verhuisbedrijven kunnen al snel rond de 500 tot boven de 1500 euro kosten. Als je in eigen beheer verhuist, bespaar je op deze kosten, maar dan moet je wel zelf in de benodigde spullen, zoals verhuisdozen, investeren.

Als je alles in eigen beheer houdt, heb je wel de volledige controle over de verhuizing en hoe deze plaatsvindt. Je hoeft dus niet samen te werken en overeenkomsten te maken met een ander bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer je wilt verhuizen.