De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Verlichting in de werkplaats, een alternatief op Tl-buizen

Led lijnverlichting

Veel bedrijven houden zich niet heel erg bezig met de verlichting, op z’n manier dat het wel verlicht is, maar er niet verder wordt gekeken dan dat. Hierdoor eindigen veel bedrijven met de standaard Tl-buizen, de zogenaamde tl lijnverlichting. Ondanks dat deze een hoop licht geven, zijn ze niet erg duurzaam. Tegenwoordig willen steeds meer bedrijven zich wel houden aan de duurzaamheidsprojecten die opgesteld worden, en schakelen ze over van tl lijnverlichting naar led lijnverlichting, een alternatief die een stuk duurzamer is en ook andere voordelen met zich meebrengt.

Led lijnverlichting

Voordelen van Led verlichting

Led lijnverlichting is een alternatief op de tl-verlichting, maar waarom eigenlijk? Om het simpel te houden, bespaar je met de led verlichting een hoop energiekosten. Dit energiezuinige model zorgt er naast de energiebesparing ook voor, dat de lichtopbrengst zelf erg hoog is. Hierdoor zijn deze lichtbuizen, ideaal voor grote ruimtes zoals een werkplaats of magazijn. Door het plaatsingssysteem, zijn de buizen dan ook zeker geschikt om lange afstanden te verlichten. Hiermee kan je dus perfect in een lange magazijnruimte een lichtbuis van de ene naar de andere kant creëren, zonder dat er allerlei losse lampen nodig zijn.

Mogelijkheden en plaatsing van de verlichting

Zoals bij vele lampen en verlichtingen, zijn er altijd wat verschillende mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aa de lichtkleur die afgegeven wordt. Kies dan voor een neutraal witte kleur of juist voor een kleur die het daglicht nabootst. Daarnaast de mogelijkheid tot dimmen van het licht. Niet in iedere situatie nodig, maar kan zeker een handig extraatje zijn. 

Om de Led lichtbalken te plaatsen, kan dit op verschillende manieren. Zo kan het systeem direct tegen een systeemplafond aan worden geplaatst, maar ook opgebouwd worden tegen een verdiepingsvloer. Heb je het liever niet direct aan het plafond vast, dan kan de installatie ook pendelend aan het plafond komen te hangen.