De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Verschillende soorten handtassen voor vrouwen

Ben je op zoek naar een nieuwe tas, of wil je je vrouw of vriendin blij maken met een nieuwe tas? Dan ben je waarschijnlijk al snel overweldigd door het gigantische aanbod dat bovendien ook nog eens bijzonder divers is. Om je hier een handje bij te helpen leggen we hieronder een aantal verschillende soorten handtassen voor vrouwen uit. Lees dus gauw door!

Clutch

De naam clutch heeft logischerwijs te maken met het ontwerp van deze soort tassen. Het zijn namelijk tasjes die je in je hand moet houden. Er zit meestal geen bandje aan vast waarmee je de tas om je lijf kunt hangen bijvoorbeeld. Vanuit het Engels vertaald betekent het werkwoord ‘to clutch’ dan ook ‘stevig vasthouden’, vandaar ook de naam. Deze tasjes worden meestal gedragen bij bijzondere gelegenheden zoals een gala.

Cross body bag

Deze zogeheten cross body bags zijn er in veel verschillende soorten en maten. Men draagt deze tassen vooral uit praktische overwegingen. De draagband is vaak zo ontworpen dat de tas op een prettige manier bij je lichaam blijft hangen. Hierdoor is de crossbody bag perfect geschikt voor op vakantie of lange dagen op stap. Gemiddeld zijn ze ook iets groter dan een reguliere handtas, waardoor er ook iets van een flesje water in kan.

De klassieke handtas

Uiteraard is er nog de klassieke handtas. Niet te groot en niet te klein, met een vaak relatief dun bandje dat over de schouder kan worden gedragen. Een goed voorbeeld van de klassieke handtas is een tasje van Hvisk, een Scandinavisch merk dat haar klassieke handtas uitvoering in allerlei kleuren op de markt brengt.

De beste handtas uitzoeken

Het belangrijkste aan een handtas is dat deze goed past bij degene die deze draagt. Zoek er dus op basis daarvan eentje uit, dan zit je altijd goed!