De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Vintage stoel kopen? 3 handige tips

vintage stoel

Houd je van vintage en wil je graag je meubilair uitbreiden met een vintage stoel? Een vintage stoel kan helemaal staan bij ander vintage meubilair, maar ook bij moderne meubelen. Wel zijn er aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een vintage stoel. Daarom geven we je drie handige tips in dit artikel.

vintage stoel

Tip 1: Ga samen met een kenner op zoek

Als je op zoek bent naar een echte vintage stoel, wil je natuurlijk wel zeker weten dat de stoel ook echt vintage is. Heb je zelf weinig verstand van vintage? Neem dan een kenner mee!

Tip 2: Bekijk de stoel goed

Het is belangrijk om een vintage stoel goed te bekijken, voordat je de stoel koopt. Je wilt namelijk niet dat de stoel straks mankementen vertoont die je eerder niet hebt gezien. Besteed hier daarom ook tijd aan als je een vintage stoel hebt gevonden die je graag zou willen hebben.

Ga in ieder geval even op de stoel zitten om te testen of de veren nog goed zijn. Controleer daarnaast ook de bekleding goed is en of er geen krassen op de stoel zitten. Zie je dat de stoel mankementen vertoont? Dan kun je hem natuurlijk alsnog kopen, maar vraag jezelf dan af of het de prijs waard is.

vintage stoel

Tip 3: Denk na over een opknapbeurt

Als de vintage stoel beschadigd is, zul je hem waarschijnlijk willen laten opknappen. Of misschien wil je de stoel opnieuw laten bekleden en hem een andere look geven. Denk daarom na over een opknapbeurt voordat je tot aankoop overgaat. Vraag jezelf af hoeveel dit gaat kosten en tel dit bij de prijs van de stoel op. Vervolgens kun je bepalen of je de stoel de totale kosten waard vindt.