De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Vloertegels Rotterdam: kies jij ook voor natuursteen vloertegels?

Keuken Waalwijk

Op zoek naar mooie vloertegels Rotterdam? Weet dan dat je in elk geval heel erg veel te kiezen hebt. Kijken we naar vloertegels Rotterdam, dan kunnen we niet anders zeggen dan dat vloertegels van natuursteen en keramische vloertegels veruit de meest populaire vloertegels Rotterdam zijn. 

Wat betreft vloertegels Rotterdam heb je nogal wat te kiezen

Laten we wat betreft vloertegels Rotterdam onze aandacht eens richten op een natuursteen vloertegel. Kijken we naar vloertegels van natuursteen, dan is het goed om te weten dat natuursteen min of meer een verzamelnaam is van verschillende soorten stenen. De meest populaire en veelgebruikte natuursteen vloertegels Rotterdam zijn zonder enige twijfel graniet, marmer, leisteen, hardsteen, kwartsiet en kalksteen. Het is best logisch dat mensen kiezen voor vloertegels van natuursteen. Het gaat om een zeer duurzame steen, mits je de steen maar goed onderhoudt. Natuursteen komt rechtstreeks uit de natuur en wordt vervolgens op maat gemaakt. 

Natuursteen is niet de meest goedkoper vloertegel die beschikbaar is

Wat zeker het geval is, is dat vloertegels in de vorm van natuursteen niet de meest goedkope vloerbedekking is. Er dient rekening gehouden te worden met schade die eventuele zou kunnen ontstaan aan de natuur en natuurlijk ook aan de transportkosten die gemaakt worden. Dat maakt deze vloertegels meteen wat duurder. Kies je voor natuursteen, dan kies je wel voor een unieke vloertegel. In feite kun je nooit twee identieke vloertegels vinden. Omdat de tegels echter rechtstreeks uit de natuur komen, kunnen de vloertegels wel kleine onvolkomenheden hebben. Ook iets om rekening mee te houden. Overigens kun je vloertegels van natuursteen op tal van verschillende manieren afwerken. 

De verschillende manieren om vloertegels Rotterdam af te werken

Als we kijken naar de afwerking van deze vloertegels, dan kun je te maken krijgen met verschillende technieken. De meest bekende zijn wel schuren, polijsten en zagen. Schuren geldt als een matte vorm van afwerking, terwijl polijsten betekent dat de tegel geschuurd wordt net zo lang tot sprake is van een blinkend geheel. Er zijn echter nog heel veel meer afwerkingstechnieken. Wel eens van verzoeten gehoord bijvoorbeeld? Dit is een wat meer blinkende wijze van afwerking, maar wel iets minder dan polijsten. Je kiest voor verzoete vloertegels Rotterdam vooral op plaatsen die druk belopen worden. 

Zo ontstaan kleine witte puntje sop de vloertegels

Wat verder nog een mogelijkheid is, is om de vloertegels Rotterdam te vlammen. Je brengt dan kleine oneffenheden met een brander aan. Zo wordt het oppervlak wat ruwer. Vaak wordt voor vlammen gekozen om de tegels minder glad te maken. Het is dus een anti-slip oplossing. Ook kun je overwegen om de vloertegels te hameren of te boucharderen. Je bewerkt de tegels dan met matrijzen met stalen punten. Zo ontstaan er veel kleine witte puntjes in de vloertegels. En zo kun je de vloertegels dus altijd zo maken, dat ze precies voldoen aan jouw wensen en eisen.