De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Waarom verduisterende rolgordijnen ideaal zijn voor je slaapkamer

Er zijn veel trends op het gebied van gordijnen, zoals lange gordijnen, duo rolgordijnen, houten jaloezieën en elektrische rolgordijnen. Waar met trends echter niet zoveel rekening wordt gehouden, is het praktische aspect. Want lichte gordijnen zijn misschien wel mooi, maar ze laten veel licht door waardoor je ’s nachts geen oog dichtdoet. Ook zijn houten jaloezieën vaak lastig schoon te maken. Het schoonmaken van jaloezieën wordt vaak als een vervelende taak gezien doordat je ze per lat moet afnemen. Ben je op zoek naar een stijlvol en praktisch gordijn voor in je slaapkamer? Misschien zijn de Verduisterende rolgordijnen van Poweredblinds dan een optie. In deze blog lees je meer informatie over verduisterende rolgordijnen en hun voordelen.

Je slaapt veel beter

Lichtdoorschijnende witte gordijnen mogen dan wel mooi zijn, maar voor in je slaapkamer zijn ze niet echt praktisch. Doordat ze licht doorlaten krijg je ’s nachts het gevoel dat het dag is en zegt je biologische klok dat je moet opstaan, terwijl het misschien drie uur ’s nachts is. Zulke gordijnen zijn vaak een bron van ergernis, maar met verduisterende rolgordijnen heb je hier geen last meer van. Doordat de gordijnen ervoor zorgen dat je kamer in duister gehuld is, kun je beter slapen. En dat is niet alleen goed voor je humeur, maar ook voor je mentale gezondheid. Een goede nachtrust verkleint namelijk de kans op depressies, is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek

Je hebt meer privacy en isolatie

Verduisterende rolgordijnen zorgen voor meer privacy, want je kunt er niet doorheen kijken. Hierdoor hoef je je dus geen zorgen te maken dat je nieuwsgierige buurvrouw naar binnen kijkt, want dat is niet mogelijk. Doordat je meer privacy hebt voel je je ook beter op je gemak en ben je productiever, voor het geval je in je pyjama op je laptop aan het werk bent. Verder zorgen verduisterende gordijnen voor isolatie; door de stof wordt de zomerse hitte beter buiten gehouden met reguliere gordijnen en ’s winters houd je de warmte binnen. Met verduisterende gordijnen kun je dus ook nog eens besparen op de verwarmings- en aircokosten.