De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Wat is de juiste lijm voor een pvc vloer?

pvc vloer lijmen

Vinylvloeren zijn een geweldige manier om je kamer een make-over te geven zonder een fortuin uit te geven. En je hoeft geen doe-het-zelver te zijn om de installatie uit te voeren. Maar als u dit project zelf overweegt, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u ervoor kunt zorgen dat uw nieuwe vloer blijft zitten.

Een pvc vloer lijmen, daarvoor heb je de juiste lijmsoort nodig! We vertellen wat je moet weten om een ​​succesvol project uit te voeren.

Kenmerken van effectieve vinylvloerlijm

Een pvc vloer is flexibel. Onder druk buigt het licht door. Dat betekent dat eventuele lijm mee moet kunnen buigen met de vloer.

Je wilt ook iets dat waterdicht is Vinylvloeren zijn meestal bestand tegen water, dus het is een goede keuze voor badkamers en keukens. Maar eventuele openingen tussen tegels of planken kunnen water laten binnendringen. Werk dus met een lijm die niet wordt aangetast door vocht en bestand is tegen schimmel en meeldauw.

Ook de ondervloer waarop u de pvc vloer lijmen bevestigt is belangrijk. Een product dat uitstekend werkt op beton , is misschien niet zo effectief op keramische tegels . Gelukkig is er een enorm assortiment vinyllijmen op de markt, geschikt voor verlijming op alle soorten ondervloeren.

pvc vloer lijmen

Verschillende Soorten Lijm

Lijm is er in drie brede categorieën. Deze zijn op waterbasis, polyurethaanbasis en acrylbasis. Elk heeft verschillende kenmerken.

  • Lijm op waterbasis is gemakkelijker schoon te maken als u wat morst tijdens het leggen van uw vloer. Er is echter een keerzijde. Als lijm op waterbasis in contact komt met veel vocht, kan de hechting verzwakken!
  • Lijm Op Basis Van Polyurethaan is de voorkeurslijm voor het leggen van houten vloeren , maar ze werken ook goed met PVC.
  • Last but not least zijn lijmen op acrylbasis. Deze hechten goed aan vinyl, worden niet aangetast door vocht en zijn bestand tegen temperatuurschommelingen. Ze zijn gemaakt van hars. Ze kunnen echter duurder zijn dan andere soorten lijm.