De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Wat komt er allemaal kijken bij het verhuizen?

Wanneer je van plan bent om te gaan verhuizen, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wanneer ben je van plan om al je spullen te verhuizen? Hoe wil je al jouw spullen naar jouw nieuwe plek brengen? Zijn er mensen die bereid staan op jou te helpen bij dit proces? Welke spullen gaan wel mee en wat voor nieuwe producten zal je moeten aanschaffen voor jouw nieuwe plek?

Kortom: een hele lange lijst met zaken komen erbij als je van plan bent om te verhuizen. Hierdoor kan het dus soms lastig zijn om de bomen door het bos te zien. Wij hebben in dit blog een klein overzicht gemaakt van de belangrijkste dingen waar je op moet letten als je van plan bent om (binnenkort) te gaan verhuizen.

Welke spullen ga je meenemen naar je nieuwe huis en welke niet?

Een van de belangrijkste dingen die waar je naar moet kijken is het aantal spullen dat je hebt. Wat ga je namelijk meenemen of niet? En wat zal er gebeuren met de spullen die je uiteindelijk niet gaat mee verhuizen naar je nieuwe plek? Er zijn verschillende opties voor de spullen die je niet zal meenemen, bijvoorbeeld het (gratis) weggeven aan familie of vrienden of het verkopen op Marktplaats of een andere vergelijkbare tweedehandse verkoopsite (zoals Facebook of eBay).

Wees er wel van bewust dat het vaak niet altijd even snel gaat met het verkopen van jouw spullen aan vreemden. Zorg er dus wel voor dat je er genoeg tijd en energie voor hebt. Het grootste voordeel is natuurlijk wel dat je een mooie vergoeding van je oude spullen kan krijgen en dat je er een ander blij mee maakt.

Nieuwe producten die je moet aanschaffen voor je nieuwe woning

Zodra je een lijst hebt opgesteld van producten die je wel of niet gaat meenemen, weet je ook gelijk welke spullen je nodig hebt voor je nieuwe huis. Misschien is het een idee om de huidige balkon hek te vervangen. Mooie en goede balkonhekken op maat vind je gemakkelijk en snel online. Zet alle spullen die je nodig hebt op je lijst en bekijk verschillende woonmagazines of blogs voor de goedkoopste snufjes.