De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Zorg voor een snelle oplossing bij een lekkage

Electricien Almere

Houd rekening met de gevolgen die een lekkage in huis kan hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vocht wat in houten constructies trekt. In het ergste geval begint het hout te rotten en moet dit vervangen worden. Gaat het om een houten constructie onder je dak, dan zou dit tot een verzwakking van deze constructie kunnen leiden. Zelf een lekkage oplossen is vaak lastig. Hoe vind je de bron van een lekkage, wanneer deze zich bijvoorbeeld achter een muur bevindt? Een loodgieter kan helpen de lekkage in huis op te lossen. 

Verschillende soorten lekkages in huis 

Een lekkage is niet altijd het gevolg van een probleem met de waterleidingen in huis. Denk ook aan sanitaire voorzieningen, die niet goed aangesloten zijn op de afvoer. Via de speling die hierbij ontstaat sijpelt er vocht uit de afvoer. Het zorgt niet alleen voor vochtplekken, maar vaak ook voor een vervelende geur. Een derde vorm van een lekkage is schade aan de dakbedekking van je woning. Via de scheurtjes en gaatjes die bijvoorbeeld in een bitumen dakbedekking ontstaan, sijpelt er vocht bij de woning naar binnen. Ook een probleem met de regenpijp kan voor vochtschade in huis zorgen. Het vocht loopt bij een lekkende regenpijp gedeeltelijk langs de buitenmuur naar beneden. Onderweg trekt het vocht in de muur, wat zich uit in vochtplekken op de muur in huis. 

Loodgieter een lekkage laten verhelpen 

Wanneer je niet direct ziet waar zich de bron van een lekkage bevindt, is het verstandig een loodgieter om hulp te vragen. Bij een serieuze lekkage, bijvoorbeeld na het raken van een leiding tijdens het boren in een muur of vloer, kun je voor de hulp van een spoeddienst kiezen. De spoeddienst is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor hulp bij lekkages.