De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Zorg voor meer groen in de ruimte met een moswand

Moswand

We weten allemaal dat planten en lekker veel groen in onze omgeving goed is voor de gemoedstoestand. Echte kamerplanten zuiveren de lucht maar het groene aanzicht van planten zorgt ook voor rust en een betere concentratie. Een moswand is dan de ideale oplossing voor iedereen die niet de ruimte heeft om 20 planten door de hele kamer te zetten. Of voor mensen die niet eindeloos veel tijd kwijt willen zijn aan het onderhouden van het groen in hun huis of kantoor. Voor die mensen is de moswand perfect. 

Moswand

Wat is een moswand?

Een moswand is een muur of paneel gevuld met mos. Mos is een groene plant die vaak wordt gezien als een soort onkruid. Het groeit onder andere op boomstammen en op de grond in dichte bossen. Mos is echter veel te mooi om in de categorie onkruid te scharen. Dit bijzondere plantje groeit als kool en is amper dood te krijgen. Een ander voordeel is dat mos goed rechtop kan staan. Dat zien we dan ook in de toepassing van de moswand. Op die manier wordt als het ware een muur van mos gerealiseed. Mos kan namelijk alle kanten op groeien en dus ook verticaal. Daarmee kun je een hele muur in je huis of kantoor voorzien van mooi groen. 

Soorten moswanden

Je kunt allerlei kanten op met moswanden. Er zijn een aantal keuzes die je moet maken wanneer je besluit voor een moswand te kiezen:

  • welke soort mos wil je op de wand terugzien?
  • wil je een hele muur bekleden of slechts een klein deel of een paneel?
  • wil je dat het mos iets uitbeeldt of mag het gewoon een recht vlak zijn?

Dit zijn allemaal dingen waarin de moswanden dus variëren. Het is wellicht lastig een keuze te maken als je nog nooit van moswanden hebt gehoord. Daarom kun je op websites van aanbieders vaak zien welke opties er zijn.