De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Vloerrenovatie maakt je houten vloer weer als nieuw

Vloerrenovatie maakt je houten vloer weer als nieuw
Een houten vloer is een hele investering, maar dan heb je wel een vloer voor het leven. Hout is namelijk een natuurlijk materiaal en een prachtige toevoeging aan je huis. Het geeft je interieur een warme en natuurlijke uitstraling geven. Ze kunnen tegen een stootje. En wanneer je vloer door intensief gebruik of simpelweg ouderdom slijtageplekken gaat vertonen maak je met een vloerrenovatie je houten vloer weer zo goed als nieuw. In dit blog vertellen we je meer over de vloerrenovatie van een houten vloer.

Wat houdt een vloerrenovatie in?

Bij een vloerrenovatie wordt de bovenlaag van je houten vloer opgeschuurd. Zo worden butsen, krassen en andere slijtageplekken verwijderd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale schuurmachines, waardoor het proces snel en eenvoudig verloopt. Doordat de toplaag verdwijnt, is het mogelijk om je vloer een nieuwe kleur of afwerking te geven die bij je smaak en woonstijl past. Zo kun je bijvoorbeeld je vloer laten oliën, waxen of lakken voor een nieuwe look. Wat dacht je van een mooie white-wash of grey-wash? Dat geeft je vloer direct een heel andere uitstraling, zonder dat je een heel nieuwe vloer hoeft te kopen.

Vloerrenovatie is werk voor een professional

Als je besluit om je houten vloer te laten renoveren, is het aan te raden om hiervoor een professional in te schakelen. Hij beschikt over de juiste apparatuur en kennis om je vloer op de juiste manier te behandelen. Bovendien weet hij of zij precies welke kleur of afwerking het beste bij je smaak en stijl past.

Duurzaam en voordelig

Na een vloerrenovatie is je houten vloer weer zo goed als nieuw. En je hebt zelfs de mogelijkheid om hem gelijk een nieuwe look te geven. Zo kan een houten vloer een leven lang meegaan. Dat maakt de hoge investering van een houten vloer het ook vanuit financieel oogpunt zeer aantrekkelijk. Misschien ook interessant voor je?: 5 tips voor als je een houten vloer wilt laten leggen