De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Wanneer kies je voor horizontale of verticale jaloezieën?

jaloezieën raam

Business meeting behind jalousie

Jaloezieën zijn een populaire keuze voor raamdecoratie vanwege hun veelzijdigheid en functionaliteit. Maar wanneer is het beter om horizontale jaloezieën te kiezen en wanneer kun je beter voor verticale jaloezieën gaan?

Kies horizontale jaloezieën voor brede en extra grote ramen

Horizontale jaloezieën zijn ideaal voor ramen die breder zijn dan ze hoog zijn, zoals standaard ramen in de meeste huizen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, aluminium en kunststof, en kunnen worden gekanteld om de hoeveelheid licht en privacy aan te passen. Horizontale jaloezieën zijn ook gemakkelijk te bedienen en kunnen worden opgetrokken om het volledige raam vrij te maken voor een onbelemmerd uitzicht.

Kies verticale jaloezieën voor grote ramen en schuifpuien

Zijn je ramen hoger dan dat ze breed zijn? Verticale jaloezieën zijn perfect voor schuifdeuren en ramen in serres. Verticale jaloezieën hangen naar beneden en kunnen worden geopend vanaf de zijkant, waardoor ze ideaal zijn voor brede openingen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kunnen worden aangepast om de hoeveelheid licht en privacy te regelen.

Ook de woonstijl en de bouwstijl zijn belangrijk

Bij het kiezen tussen horizontale en verticale jaloezieën is het belangrijk om rekening te houden met de stijl en functionaliteit van de ruimte. Horizontale jaloezieën hebben bijvoorbeeld de neiging om een meer traditionele uitstraling te hebben en passen goed bij klassieke interieurs, terwijl verticale jaloezieën een modernere uitstraling hebben en goed passen bij eigentijdse decors. Daarnaast is het belangrijk om de afmetingen van je ramen en de indeling van de ruimte in overweging te nemen bij het kiezen van jaloezieën. Voor brede ramen of schuifdeuren kunnen verticale jaloezieën een praktische en esthetische keuze zijn, terwijl horizontale jaloezieën beter passen bij standaard ramen in kleinere ruimtes. Kortom, zowel horizontale als verticale jaloezieën hebben hun eigen unieke voordelen en toepassingen. Door rekening te houden met de stijl en afmetingen van je ramen, kun je de juiste keuze maken voor jouw ruimte. Misschien ook interessant: Eindelijk een beetje privacy met raamfolie